Yazımı yazarken öncelikle bu etkinliği bana haber veren @ankaraetkinlik'e , birbirinden güzel fotoğraflarımızı çeken hatta beni bir de böyle çekermisiniz demelerimden sıkılmayan @lariendijital'e, yemeklerimizi yapmamıza yardım eden bize pratik yollar gösteren chefaliacikgul'e ve tabii ki ceviz hakkında bizi bilgilendiren bol bol ceviz yememizi sağlayan @californiacevizi'ne çok çok teşekkür ediyorum :)
Öncelikle neden Kaman Cevizi değil de California cevizi onu açıklayayım elimden geldiğince. Aslında ceviz cevizdir. Nereden gelmiş olursa olsun rengi açık ya da koyu olsun faydası hep aynıdır. Aslında bizim Kaman cevizimiz ile California cevizi arasında bir fark yok yani. Sadece bizim üretimimizin çoğu ev bahçelerinde yapıldığı için yeteri kadar ürün elde edemiyoruz. bu konuda da California cevizi birinci sırada çünkü ürettikleri cevizin bir kısmını tüketip geri kalan kısmını da dünyanın bir çok yerine dağıtıyorlar.
Gelelim cevizin faydalarına. Hepimiz biliyoruz ki ceviz faydalı. İster geceden suya ıslayın yiyin ister keke böreğe koyun yiyin isterseniz kahvaltıda sıcacık taze ekmek güzel demlenmiş çay ve tulum peynirinin yanında yiyin ki kesinlikle benim favorim ve önerim budur :) Peki nedir cevizin faydaları?
* Somondan sonra en büyük Omega3 deposudur.
* Kanseri önlemede büyük bir role sahiptir.
* Tip 2 diyabet hastalarında kan şekeri düzeyinin kontrol altında tutulmasını sağlar.
* Kalp ve damar dostudur.
* Fazlası kilo aldırırken kararında yemek kilo vermeye yardımcıdır.
* Kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Peki biz sadece cevizin faydalarını mı öğrendik? Tabii ki hayır. Narlı yarmalı ceviz salatasından elmalı cevizli tatlıya ve hatta cevizli dana sarmasına kadar cevizi mutfağımızın baş tacı yaparak birbirinden güzel ve benim için yeni olan tatlar yapıp denedik :)
Yapım aşamasında ortağım olan ve birlikte harika tatlar ortaya çıkardığımız sevgili Zuhal Hanım'ı sevgiyle anmasam olmaz tabii :)